Usein törmää erilaisissa keskustelu palstoilla ja yhteisöissä kinaa... Kinat ja kovat riidatkin ovat lähtöisin meilkein aina jostain mikä liittyy lapsiin! Kasvatuksesta, ruoasta, vaatteista, rasvoista, vaipoista, uhmasta.... Aiheita on ihan päästä varpaisiin! Ja aika usein keskustelut menee todella rajuiksikin mielestäni, mutta syy lienee aina sama; kaikki äidit yrittävät ja haluavat tehdä parhaansa lapselleen, ja tapoja on varmasti monia, yksilöllisiä. Toiselle perheelle sopii kestovaipat, toiselle ei. Toiselle perheelle laitetaan aurinkorasvaa ja lasit päähän, toiselle ei missään nimissä... Aiheita on NIIN monia, ja löhes jokaisella äidillä on oma kantansa.

On hyvä että meitä on moneksi ja on hyvä jos tutkiskelemme omia toimintatapojamme, virheistäkin oppii... Äidin rakkaus, se on niin suurta että se panee meidät helposti sotajalalle, puolustamaan niitä omia valintoja ja ratkaisuja. Eikä mielestäni olekaan vain yhtä ja ainoaa tapaa toimia, kaikki on yksilöitä, mikä toimii toiselle ei toimikkaan toiselle... Ja kukas lapsensa parhaiten tuntee kun äiti ja isä.

Isät onkin erityis ihania siitä syystä että he tuntevat lapsensa ja äidinkin niin hyvin että keskustelut kasvatuksesta ja kaikesta arkisesta kantavat hedelmää aina ja ihan varmasti! 

Vinkkinä lienee se, että jos välttämättä pyörii keskustelu palstoilla tai muualla, kannattaa ottaa oma terveen järjen suodatus päälle, miettiä asioita omalle kohalle, eikä ainakaan ottaa stressiä! :) Rakastetaan lapsiamme niinkuin parhaaksi näemme, sillä se on paras rakkaus lapsillemme! <3